



مترجم: احمد پایداری و …
اين كتاب به مناسبت صدمين سال اختراع سينما، توسط دانشگاه اكسفورد به چاپ رسيده و طی آن تاريخ سينما ذيل سه دوره نقد و تحليل شده است: سينمای صامت (۱۹۳۰ـ۱۸۹۵)، سينمای ناطق (۱۹۶۰ـ۱۹۳۰) و سينمای مدرن (۱۹۹۵ـ۱۹۶۰).
در بخش نخست اتفاقات منجر به ظهور سینما و همچنین رخدادهای سالهای نخستین آن مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و اسناد و شواهد تاریخی معرفی میشود. «سینما در سالهای آغازین»، «ظهور هالیوود»، «سینمای صامت آمریکا و دیگر کشورها» از فصلهای این بخش هستند.
در بخش دوم ظهور صدا و مباحثی چون چگونگی شکلگیری سینمای ژانر و فیلمسازی در استودیو و فیلمهای مستند بررسی میشود. در بخش سوم نیز سینمای مدرن و سینما در دوران ظهور تلویزیون از مباحث اصلی است.
همچنین در جای جای کتاب و در سیر روال تاریخی سینما، در هر دوره شخصیتهای مهم معرفی و بخشی از زندگی سینمایی آنها بازگو میشود. دیوید وارک گریفیث، چارلی چاپلین، ویلیام اس. هارت، ژیگا ورتوف، سرگی آیزنشتین، لویی فویاد و مکس لندر از هنرمندان دوره نخستین و ژاک تاتی، گرگ تولند، پیر پائولو پازولینی، فدریکو فلینی، آلفرد هیچکاک برخی از هنرمندان دورههای بعدی هستند که در این کتاب به طور کامل و همراه با فیلم شناسی معرفی میشوند.
» کتابناکهای مرتبط:
اتاق روشن: رولان بارت، ژان پل سارتر و انگاره ی عکاسیک
بررسی نماد رنگ در تئاتر و ادیبات
هالیوود و فرجام جهان
نسخه ها
حجم: ۴۴ مگابایت
دریافت ها: ۶۳۵
تعداد صفحات: ۱
